Csúcshegy hosszú ideje borotvaélen táncol, és a jelenlegi tulajdonosok felelős irányválasztása nélkül városrészünk vagy a befektetők haszonszerzési vágyának fog áldozatul esni, vagy városvezetőink nemtörődömségének. Az előbbi egy túlépített városrészhez vezet, az utóbbi egy egyre inkább rendezhetetlen, elszlömösödő területhez.

A Menedék a Csúcshegy Barátainak Egyesület célja egy olyan közösség építése, ami hatékonyan lép fel városrészünk természeti értékeinek védelmében, a tulajdonosok jogainak védelmében, segítik a rászorulókat, és képesek együtt megálmodni, majd alakítani városrészünk fenntartható jövőjét, melyben az épített környezet és ökológiai értékeink kéz a kézben járnak.

Szeretnénk, hogy a zöld lakóközösség legyen Csúcshegy védjegye és hogy ha a hegy jövőjét befolyásoló döntések születnek, abban a helyi közösség megkerülhetetlen legyen.

Nem tudunk élére állni minden helyi kezdeményezésnek, de ami az egyesület céljaival összeegyeztethető, abban részt vállalunk, támogatjuk a rendelkezésünkre álló eszközökkel, tudásunkkal, időnkkel. Ez sokszor kevésnek bizonyulhat, vagy a kezdeményezés teljesen kívül eshet érdekeltségünkön, ezért kifejezetten támogatjuk további egyesületek létrehozását, és reméljük a baráti együttműködést velük!

Szeretnénk ha egyesületünk menedék lenne a Csúcshegy barátainak, de legfőképpen hogy Csúcshegy legyen az a menedék, amiben békében élhetünk mókusok és harangvirágok szomszédságában. Szeretnénk, hogy az itt élők számára minden máshol szokásos lehetőség és támogatás biztosított legyen ahhoz, hogy otthonaik a fenntarthatóságot képviseljék mind energetikai szempontból, mind a bennük megvalósítható életmód szempontjából. Ahhoz pedig, hogy ezekkel a lehetőségekkel mindenki élhessen és az ökológiai szempontokat minél többen átérezzék, szeretnénk jó pédákat és ötleteket összegyűjteni az itt élők számára, és érdekeinket egy jól kommunikálható keretrendszerbe foglalni a meghatározó külső szervezetek számára.

 

 

 

Új vezetőink bemutatkozása a Csúcshegyi Villany Harsonában: