A Menedék a Csúcshegy Barátainak Egyesületet 1994-ben, a rendszerváltás utáni eufóriában Molnár Tamás alapította, majd 300 lelkes aláíróval. Benedek
János titkár, és jómagam Kádár Péter elnök életünknek több mint felét a Csúcshegyen töltöttük.
Ez számos élményt, tapasztalatot – és hát egy kis történelmi áttekintést is – ad. Molnár Tamás elköltözésével 1998-tól maradt ránk az adminisztráció, amit később igyekeztünk aktív működéssé formálni. A több mint két évtized alatt az Egyesületet a terület meghatározó és mértékadó hangjaként ismerte el az önkormányzat, illetve a közmű vállalatok és hatóságok.
Az egyesületi alapszabály szerint a politikától távol tartva magunk a terület természeti és egyéb értékeinek megjelenítését, védelmét vállaltuk (pl.
tanösvény), ezen túl folyamatos kapcsolatban álltunk elsősorban a Vízművekkel és a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt-vel. Kétségtelenül szakadék tátong a
kitűzött célok és eredmények között (hogy mit szerettünk volna, és mit értünk el), de úgy tűnik, hogy a terület sorsára csak kis mértékben van hatással a helyi lakosság és az Egyesület.
Maradtak a felejthetetlen majálisok, szüreti rendezvények, mikulás- és karácsonyi
csomagosztások. Igyekeztünk a végtelenben elérhető távlati célok mellett a mindennapokra, a lakótársakra, szomszédságra koncentrálni.
Számtalan bíztatást, tanácsot, némi segítséget is kaptunk, de kétségtelen, hogy rajtunk kívül még számos tenni és segíteni szándékozó lakótársunk van.
Jelenleg átalakulás alatt van a Csúcshegy, a kerület, a főváros, Európa, az egész világ. Az új korszakhoz új arcok, új kommunikáció, új generáció szükséges.
Régóta intenzíven kerestük egyesületi utódainkat, és megnyugodtunk, hogy jó kezekbe került az Egyesület. Bátran kérjük, hogy továbbra is támogassák azt.
Köszönjük eddigi támogatásukat, „Mi csúcshegyiek mindig is csúcshegyiek maradunk”!

Benedek János titkár és Kádár Péter elnök

Az új vezetőséggel itt ismerkedhetünk meg:

A korábbi vezetőséggel pedig itt: