Bús Balázs, Rácz Andrea és Varga Mihály vezetése idején készült a városrészünk problémáinak megoldását célzó Településrendezési Javaslat, a választási ígéreteiknek megfelelően, és most a kormány garanciát vállalt a további támogatásunkra, amennyiben az új városvezetés is foglalkozni kíván Csúcshegy problémáival.

  • Csúcshegyi Településrendezési Javaslat - A 2019-re befejezett tervet az önkormányzat sok millió forintból készíttette városrészünk problémáinak megoldása érdekében. Benne: közművek, közlekedés, beépíthetőség, zöldterületek...

Fotók itt tekinthetőek meg az Önkormányzat 2017-es lakossági fórumáról, ahol a 2019-re elkészült csúcshegyi Településrendezési Javaslatot megalapozó tanulmánytervet prezentálták nekünk. Varga Mihály 2014-es látogatásáról pedig itt láthatunk képeket.

Alább Varga Mihály 2021-ben írt támogató levele olvasható:

Sajnos a kormány által támogatott folyamatot új Polgármesterünk nem kívánja továbbvinni. Ez úton köszönjük Berg Dánielnek, hogy kérte az állami támogatást problémáink rendezésére, amit az óbudai önkormányzat többszöri kérésünkre sem tett meg.

Legyen értelme a rendezhetőségünk érdekében bevezetett jogkorlátozásoknak, amik rendezés nélkül csak sanyargatnak minket!

Jól szemlélteti a helyzetünket az önkormányzat egy korábbi megállapítása:

Ezek a területek spontán módon fejlődnek, a több éves korlátozás a telekárakat alacsonyan tartja, amely a kisebb pénzű és az elszegényedő rétegeket vonzza, amely társadalmi feszültséget okozhat, és a rendezést egyre inkább ellehetetleníti.

Települési stratégiai dokumentumok Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer I. megalapozó vizsgálata

“Magyarország eddig sem a meddő tanácskozások, hanem a cselekvés pártján állt”

Áder János (Víz Világtalálkozója)

További támogatóink