Városrészünk kampányol, és keresi azokat a képviselőket, akik támogatnák a Csúcshegyi Településrendezési Javaslatban foglaltakat, amit még az előző városvezetés készíttetett.

Az építési jogainkat a rendezhetőségünk megőrzése érdekében korlátozták, de tovább már nem halasztható a visszaadásuk, lehetőleg a terület rendezésevel együtt, hogy értelme is legyen az elmúlt évtizedek nehézségeinek, pazarlásainak.

Az önkormányzat forráshiányra hivatkozik, amiért még a legminimálisabb lépéseket sem teszi meg az ivóvizünkért. A csúcshegyeiknek tehát fontos tudniuk, melyik választókerületi képviselőre számíthatnak, ki tudja garantálni az állami támogatást a közművesítéshez. A mostanára erősen kivéreztettet csúcshegyiek számára kizárólag saját költségen ez vállalhatatlan, hiszen megközelítőleg egy kisebb stadion építésének léptékéhez fogható beruházásról van szó a terület rendezésének és közművesítésének tekintetében.

A városrész határában 2016-ra kiépítették a nekünk szánt ivóvízkapacitást, de meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy továbbhozhassuk utcáinkba, akár önrész vállalásával is. Ehhez szükséges első körben minimum a Virágosnyereg út kiszabályozása, és a víz gerincvezetékek kiépítése nyomászónánként. A további szennyezések megelőzését szolgáló szennyvízcsatorna hálózat megvalósítása előtt pedig az egész terület kiszabályozása szükséges, de célszerűen érdemes már első lépésben az egész kiszabályozást elvégezni.

Önkormányzati és állami szerepvállalásra egyaránt szükség lesz, hogy a szennyvízcsatorna hálózat kiépülhessen, megóva ezzel az “országos jelentőségű vízminőség-védelmi terület”-et is, mely városrészünk egy részét érinti, és megelőzve ezzel kútjaink vizének további elszennyeződését.

Amire tehát biztosítékot szeretnénk képviselőinktől:

  • Állami támogatás a szabályozási terv és a közművek kiviteli terveinek elkészítéséhez
  • Állami támogatás a közművesítéshez
  • Állami segítség a további európai úniós források igénybevételének feltételeinek megteremtésére
  • Kedvezményes hitelkonstrukció a közművesítés lakossági önrészéhez

Az a városvezetés, amely csak meg akarja úszni a mielőbbi rendezést, az csak tovább halmozza a problémákat, és a csúcshegyiek megkárosításán felül a kerületre is egy egyre nehezebben megoldható terhet rak. Márpedig sokáig nem tartható a helyzetünk. A bevezetett korlátozásokkal a területen egyre jobban eszkalálódik a káosz, a pazarlás, a lég és talaj szennyezés, és minden következménye az életeket is veszélyeztető ideiglenes megoldásoknak, amikbe az építési jogok elvételével hajszolták a csúcshegyieket.